18 november 2012
13:00

IBK Luleå

Referat: Pajala IF - IBK Luleå

18 timmar efter kanonmatchen mot Öjebyn är det dags för match mot IBK Luleå. Ett ungt IBK som sprang som duracellkaniner hela matchen.

Direkt i första bytet sätter Evvis fart och har en kanon i kryssribban. Vi jobbar vidare på den inslagna vägen och skapar en handfull chanser i de två första bytena. Tyvärr är idrotten inte alltid logisk och istället för ett ledningsmål släpper vi in ett rätt billigt mål då en motståndare på chans slänger in en boll från hörnet som en medspelare slår in i öppet mål då vi glömt att vrida på skallarna för att se vad som finns bakom ryggen. Ingen fara på taket dock. Minuten senare bågar Evvis in och sätter 1-1 med ett fint dragskott. Vi fortsätter skapa chanser efter kviteringen, men det dröjer ända till 14.27 innan utdelningen kommer då Evvis, med en genomskärare, hittar Viola som inte gör ngt misstag. Innan perioden är slut ökar vi på till 3-1 genom Laura.

I inledningen av andra börjar det märkas att vi spelat match dagen innan. Huvet är inte riktigt med och vi ställer till det för oss vid ett flertal tillfällen. Efter halva perioden kommer en reducering efter att vi slarvat och åkt på en spelvändning. Spelet har jämnat ut sig och chanser skapas åt båda hållen. Våra bästa chanser har Emma (ribban) och Ullis (stolpen). 18.40 får vi chansen i pp. Och vilket spel vi visar upp i denna spelform. Något liknande har aldrig skådats i Pajala sporthall. Bollen går som på ett snöre och vips har Viola ett skott i kryssribban. Efter skottet vinner vi tillbaka bollen med en gång och utrullningen fortsätter tills Viola får ett precis likadant läge och denna gång sitter 4-2. När målet faller återstår endast 6 sekunder av perioden. Evvis tar tekningen och vi håller i bollen tiden ut.

I tredje är vi rejält trötta. Gästerna trummar på och vi har inte mycket till anfallsspel. Efter halva perioden kommer reduceringen. Vi spelar stressat och utan tanke. Jag ropar efter Time-out, men sekunderna senare får vi en obegriplig straff emot oss. Tyvärr sitter straffen och vi får vår Time. Efter att vi snackat igenom saker och ting funkar vårt spel lite bättre. 12.51 hittar ett mönsteranfall fram till Sanna som sätter ledningen i öppet mål. 2 minuter efter målet åker Lina på en tvåa. Nu blir det lite nervigt eller? Inte då Evvis och Ullis sätter två kassar i box-play och saken är klar!

Som helhet en bra match. Det är inte lätt att möta ett så hungrigt gäng med en match i benen. Vi visar stort hjärta och finfin moral då vi kommer tillbaka efter att ha varit lite i brygga vid ställningen 4-4. Elin räddar oss första 10 i sista perioden med en rad kanonräddningar. Bäst i ett vilt kämpande hemmalag var Emma, Evvis och POWERPLAYET! Emma belönades med Örjan för sin grymma arbetsinsats.

Nu fortsätter vi träna på lika bra så ska ni se att vi är ännu bättre när det nalkas jul och match mot Gammelstad.